Využití grafologie pro určení talentů členů v pracovním týmu - QC Group.cz

Stává se vám jako manažerům, že někdy nemůžete najít stejnou řeč s někým z týmu, i když na něj používáte stejné metody, které u jiného skvěle fungují? Sledujete, že někomu jde něco lehce a bez námahy a jiný se nad ním trápí?

Posláním dobrého manažera je tyto talenty, co nejlépe využít ve prospěch týmu. Nepotřebujeme, abychom byli všichni stejní, naše jinakost je pro tým právě to nejlepší. Jenže, jak se ve svých lidech vyznat, že? V alchymii, jak poskládat tým, vám může napovědět i jedna z neotřelých metod a to je zpracování grafologického rozboru.

Dobrý grafolog se zaměří na volné vlastnosti pisetelů a pomůže vám odhalit jejich silné a slabé stránky. Co na ně platí, co je motivuje, jaký způsob práce je jim blízký. A pak už je na vás, abyste jim dali v rámci týmu ty role, které jim nejlépe sedí, v nichž budou neujžitečnější.

Ukázka z grafologického rozboru člena týmu QC Group.

U pisatelky lze očekávat vysokou lojalitu v pracovní oblasti, protože se jedná o osobu zodpovědnou a spolehlivou, od níž je možné požadovat kvalitní pracovní výkon. Touží po sebeuplatnění a potěší ji, když dostane příležitost předvést svoji samostatnost a individualitu.

V rámci našeho QC Group týmu jsme spolupracovali s Ing. Jarmilou Horváthovou ze www.sebapoznanie9.webnode.cz. Hodně jsme toho v našem týmu o sobě věděli. Ale i přesto jsme v rozborech našli skvělé náměty, jak ještě lépe využít potenciál nás všech v rámci týmu i svých individualit.

 

Tento obrázek nemá žádný popisek

 

Metoda grafologického rozboru se dá výborně využít i při hledání posil do vašeho týmu. Pokud hledáte odborníka, který skutečně zapadne, vyplatí se investovat do vhlédnutí do jeho „zákulisí“, které vám při pohovoru nemusí být vždycky plně odhaleno. Samozřejmě vždy eticky a se zaměřením na jeho pracovní vlastnosti.

Ukázka z grafologického rozboru člena týmu QC Group.

Pro autora textu je převažující motivací pochvala. Ocení i finanční bonus, ale pochvala je pro něj zásadní motivací.

Slyšeli jste již o využití grafologie pro hledání talentů v týmu? Potřebovali byste poradit, jak talenty členů týmu lépe využít? Napište nám, jak to vnímáte.

Aktuální školení

Interní auditor ISO 9001, 14. 5. - 15. 5. Pardubice / online

Interní auditor ISO 9001 a ISO 14001, 14. 5. - 16. 5. Pardubice / online

Interní auditor ISO 9001, ISO 14001 a ISO 45001, 14. 5. - 16. 5. Pardubice / online

Požadavky ISO 9001, 14. 5. - 15. 5. Pardubice / online

Požadavky norem ISO 9001 a ISO 14001, 14. 5. - 16. 5. Pardubice / online

Požadavky norem ISO 9001, ISO 14001 a ISO 45001, 14. 5. - 16. 5. Pardubice / online