Hard a soft BOZP v ISO 45001 - QC Group.cz

Hard a soft BOZP v ISO 45001. Přemýšlíte o svých lidech v širších souvislostech? Hledáte cíle ke zlepšování z pohledu nejen ochrany jejich těla, ale i duše?

Pro lepší pochopení na našich kurzech používám rozdělení BOZP do tří skupin.

1. Zákonná BOZP – to je ta „hard“ (povinnosti zaměstnavatele, bezpečnost zařízení a provozů..), je třeba plnit bez velkého přemýšlení.

2. Ergonomie – řeší, aby se naše tělo při práci cítilo komfortně. Abychom se opotřebovávali, co nejméně a vydrželi fit po tělesné stránce. Sem patří např. polohovací stoly, správné myši a monitory, dostatečné a individuálně nastavitelné osvětlení na halách.

3. Happiness management – spokojené duše vašich lidí. Veškeré aktivity, které pomáhají vytvářet příjemné psychologické a sociální prostředí nejen v práci, ale i v osobním životě. Zkuste popřemýšlet o cvičení na pracovišti, odpočinkové zóně, sick-days, firmou placeném kouči nebo psychologovi i pro osobní problémy, neformální snídani s kolegy, Family dnech apod.

Všechny tři výše uvedené skupiny podchyťte v kontextu organizace a dávejte do svých cílů podle ISO 45001, ale i ISO 9001 (kap.7.1.4 Prostředí pro fungování procesů).

Zaveďte si ISO 45001 sami a snadno

Náš online průvodce vám zavedení ISO 45001 významně usnadní. Dostanete kompletní harmonogram, srozumitelný check-list, vzdělávací materiály, ověřené a převyplněné vzory, návody a online konzultaci se specialistou.

Máme pro vás i školení, online konzultaci, vzory nebo dokonce zavedení na klíč, kdy 80% práce uděláme za vás.

 

Každý týden takovéto tipy sdílím na profesní sociální síti LinkedIn. Propojte se se mnou a už vám nic z ISO světa neunikne.

Iva Prokopová, ředitelka QC Group

Aktuální školení a konference

2 hodinové doškolení zkušených interních auditorů online, 19. 4. online školení

LEAN – metody zlepšování a řešení neshod, 24. 4. online školení

Zpráva o přezkoumání QMS a firemní cíle, 24. 4. online školení

Základy metrologie, 25. 4. online školení

Interní auditor ISO 9001, 14. 5. - 15. 5. Pardubice / online

Interní auditor ISO 9001 a ISO 14001, 14. 5. - 16. 5. Pardubice / online