Vyhněte se neshodě u auditu - ISO 19011 má nové požadavky - QC Group.cz

Všichni, kdo provádí interní audity, musí být proškoleni z nové normy ČSN EN ISO 19011:2019 a doložit tuto skutečnost certifikačnímu orgánu platným certifikátem. Ze zkušenosti víme, že jiná očekávání má začínající interní auditor a jiná auditor matador. V nabídce proto máme 2 zcela odlišné kurzy pro interní auditory. 

Školení pro začínající auditory, které účastníky provede interním auditem krok za krokem, od jeho plánování, otázek, zpracování zprávy, definice neshod, až po pochopení rizik a příležitostí auditu. 

Workshop pro zkušené interní auditory, na kterém se zaměřujeme pouze na novinky ISO 19011. Zbývající čas věnujeme novým informacím a praktickým příkladům. A jako bonus dáváme tyto vzorové dokumenty:

  • databázi rizik a příležitostí pro proces interních auditů,
  • formuláře pro plán, program a zprávu z auditu,
  • powerpointovou prezentaci pro proškolení kolegů interních auditorů,
  • zprávu o přezkoumání,
  • směrnici pro změnové řízení.

Ohlasy našich klientů na tyto dva kurzy

Na školení do QC Group se ráda vracím. Nejen proto, že lektoři vše srozumitelně vysvětlí (žádnou isovštinu nepoužívají), ale vždy si odnesu užitečné příklady z praxe. Workshop pro pokročilé je doslova nabitý informacemi, jak zlepšovat náš systém. Předané materiály mi ušetří spoustu práce. Bonusem je přátelská atmosféra a příjemné zázemí.

Jitka Mrvíková, DiS, manažerka kvality
MikroPlastik s.r.o., Pardubice

Školení bylo srozumitelné. Načerpané informace u nás ve firmě předám dál interním auditorům a vlastníkům procesů. Poskytnuté materiály mi umožní proškolit další spolupracovníky – interní auditory, což nám ušetří čas a firmě peníze za další školení.
 
Ing. Naděžda Charvátová
Sedlecký Kaolín a.s.
 
 
Nejvíce se mi líbily příklady z praxe a vzájemná spolupráce všech přítomných. Ve firmě hned zaktualizuji formuláře plánu auditu a programu auditu. Pardubice jsou skvělá destinace pro cestování vlakem.
Ľuboslava Šimková
KOMPONENTY, a.s. ZLÍN
 
Školení bylo postavené na praktických příkladech, což bylo skvělé. Jako první u nás ve firmě zkontroluji rizika a příležitosti interních auditů v kontextu společnosti. Toto je již moje třetí školení s QC Group a opět jsem byla spokojená.
 
Marcela Handschugová
Technolen technický textil s.r.o.
 

11 dobrých rad na závěr

Ztratit se v tak složitém procesu, jako je příprava firmy k auditu je velmi snadné. Sepsala jsem 11 dobrých rad do tohoto článku. Přehledně a prakticky. Takže je hned můžete aplikovat.

Ing. Iva Prokopová, MBA, ředitelka společnosti a certifikovaný IRCA Lead auditor

Aktuální školení

LEAN – metody zlepšování a řešení neshod, 24. 4. online školení

Zpráva o přezkoumání QMS a firemní cíle, 24. 4. online školení

Základy metrologie, 25. 4. online školení

Interní auditor ISO 9001, 14. 5. - 15. 5. Pardubice / online

Interní auditor ISO 9001 a ISO 14001, 14. 5. - 16. 5. Pardubice / online

Interní auditor ISO 9001, ISO 14001 a ISO 45001, 14. 5. - 16. 5. Pardubice / online