Buďte tím, kým můžete být - QC Group.cz

Chceme vám představit inspirující, milou a empatickou mladou dámu Kristýnu Mášovou, která se věnuje koučinku a firemnímu poradenství zaměřeném na komunikaci a spokojenost zaměstnanců. Jelikož má v těchto oblastech nepřeberné zkušenosti, tak jsme si ji vybrali jako lektora pro kurz Komunikační dovednosti

O její cestě ke koučingu si přečtěte v následujících řádcích. Buďte tím, kým můžete být a najděte si k tomu svoji cestu. Stejně jako Kristýna.

Kristýno, ty jsi vystudovaná lékařka a pracuješ v nemocnici na oddělení radiologie. Jak jsi se vlastně ke koučingu dostala?

S koučováním jsem se nejprve setkala jako klient. Jedním z výsledků mého vlastního koučování bylo uvědomění, že by mi dávalo velký smysl pomáhat druhým stejně tak, jak bylo pomoženo mně. Potom už šly věci krok za krokem – kurz, výcvik. Ověřila jsem si, že mě koučování nesmírně baví i jde. Postupem času jsem si snížila úvazek jako lékařka a začala se koučingu více věnovat. V současné době mám svou vlastní praxi v Pardubicích. Nicméně za klienty, zejména těmi firemními, jezdím po celé republice.

Jaké byly tvoje začátky?

Tím, že je změna povolání i mým vlastním příběhem, pracovala jsem často s klienty, kteří řešili pracovní problémy a hledali smysluplnou práci. Z jedné strany jsem slyšela příběhy manažerů a majitelů firem, z druhé zase příběhy z úst zaměstnanců. Přišlo mi, že všichni vlastně chtějí to samé a že jsou změny reálné. Jen si věci vzájemně neumějí vykomunikovat. Také mě fascinovalo, jak naprosto stejné mechanismy, které fungují v rodinách a jiných skupinách, fungují i ve firmách. Firma je prostě živý organismus. Díky tomu se zrodila myšlenka pomáhat lidem a jejich vedení uspořádat si pracovní podmínky tak, aby byli ideálně všichni spokojeni.

V čem nejčastěji firmám pomáháš?

Většinou začínáme průzkumem zaměstnanecké spokojenosti a zjištěním toho, co jejich lidé opravdu potřebují. Má zkušenost je, že vedení je často výsledky překvapeno. Dále pracuji s vedoucími pracovníky na nalezení řešení problémů, na které jsme přišli. Častou zakázkou je práce s manažery. Učím je, jak je důležité práci delegovat, pracujeme na motivaci jejich podřízených, funkční komunikaci, důležitosti ocenění i timemanagementu. Někdy pracuji i s celým týmem na jejich společném cíli, kterým je často dobrá atmosféra. Ale úplně nejraději koučuji osvícené lídry, kteří si plně uvědomují, že výsledky práce jim přinášejí právě zaměstnanci. A že pokud jejich firma chce prosperovat, tak musí být zaměstnanci spokojení. Nejspokojenější je pak člověk, který pracuje v oblasti svého talentu, ale to už by bylo téma na další rozhovor.

MUDr. Kristýna Mášová

kouč a firemní poradce, www.kristynamasova.cz

Práce kouče je pro Kristýnu nesmírně smysluplná a věnuje se jí již 6 let. Absolvovala školu koučů Aleše Kaliny a výcvik koučů Magdaleny Vokáčové - Koučing jako umění. V roli kouče uplatňuje své talenty analytika, rádce a motivátora. Je inspirující, milá a empatická. Dokáže položit otázky, které vás posunou někam, kde jste ještě nebyli, ale zároveň cítíte, že jste tam správně.

Aktuální školení

Základy metrologie, 25. 4. online školení

Interní auditor ISO 9001, 14. 5. - 15. 5. Pardubice / online

Interní auditor ISO 9001 a ISO 14001, 14. 5. - 16. 5. Pardubice / online

Interní auditor ISO 9001, ISO 14001 a ISO 45001, 14. 5. - 16. 5. Pardubice / online

Požadavky ISO 9001, 14. 5. - 15. 5. Pardubice / online

Požadavky norem ISO 9001 a ISO 14001, 14. 5. - 16. 5. Pardubice / online

Školení Komunikační dovednosti 

  • Druhy motivace a jak s nimi správně pracovat.
  • Komunikace v rámci týmu.
  • Zpětná vazba a její využití v praxi.  
  • Koučovací techniky – metoda GROW, kterou lze využít jak pro sebekoučování, tak i pro koučování skupiny. 
  • Timemanagement a umění delegovat. 

To je obsah kurzu Komunikační dovednosti s Kristýnou Mášovoukterý jsme zařadili do našeho portfolia školení. Kristýnu a QC Group resp. Ivu Prokopovou spojuje dlouholeté přátelství. A tak na jednom společném posezení u kávy vznikla myšlenka na zrealizování tohoto kurzu. Po myšlence už šlo vše ráz na ráz a kurz byl na světě. Garantujeme vám, že metody, se kterými vás na kurzu seznámíme, jsou jednoduché a okamžitě použitelné v praxi.